fbpx

Autentifică-te

Login

Ai uitat parola?


3 moduri în care te poți folosi de camioane pentru profitabilitatea unei afaceri

Pornirea unei afaceri în domeniul transportului poate fi foarte profitabilă, dacă știi cum să o gestionezi! Alegerea unor camioane potrivite îți poate propulsa businessul în direcția succesului. Totuși, domeniul este incredibil de competitiv, așa că trebuie să știi exact ce să faci și cum să reduci riscurile și să crești oportunitățile.

De ce ajung să eșueze mulți șoferi care intră anual în acest domeniu de afaceri? Ei bine, răspunsul este simplu, poate ești un bun șofer și știi ce camioane sau cap tractor să alegi, dar nu știi cum să fii un bun proprietar de afacere. Să știi să conduci și să-ți dezvolți afacerea în domeniul transportului rutier de marfă necesită mai mult decât să știi cum să conduci camioane sau să alegi ruta perfectă.

Iată că ne-am gândit că ți-ar fi util un scurt ghid prin care să afli cum să te folosești eficient de flota ta de camioane pentru a spori profitabilitatea afacerii pe care o conduci! Citește în continuare articolul și vei afla care sunt cele 3 moduri prin care să faci tranziția de la șofer la un adevărat proprietar de afacere profitabilă. Salvează articolul, pentru a-l putea accesa rapid ori de câte ori ai nevoie!

Ești pe nișa potrivită? 

camioaneCel mai important pas pentru a fi un proprietar de succes este susținerea nișei de piață potrivite. Acest pas afectează și proprietarii de flote mici. Piața pe care o alegeți determină ce camioane sau modele de cap tractor alegi să cumperi, dar și tarifele pe care le percepi.

Sfatul nostru este să te concentrezi pe acele piețe pe care marii transportatori le evită. Cu alte cuvinte, ce ar fi să iei în calcul transportul de încărcături specializate? Te poți concentra, spre exemplu spre transportul produselor proaspete. Acest tip de transport are multe avantaje: o concurență mai redusă și contracte pe tot parcursul anului.

Care sunt costurile de funcționare?

Înainte de a te înhăma la drum, pe oricare din nișă ai ales să o urmezi, este important să îți cunoști detaliat costurile de funcționare ale afacerii tale. În caz contrar, nu vei știi dacă în urma eforturilor tale, vei putea obține profit.

 

  • Stabilește care sunt costurile fixe ale afacerii tale!

 

Acestea sunt costuri care rămân aceleași, indiferent de câți kilometri conduci. Spre exemplu, costuri fixe pot fi plățile pentru camioane, asigurările, permisele și așa mai departe.

  • Acum determină și costurile variabile

Aceste costuri depind de numărul de kilometri parcurși. Spre exemplu, combustibilul este un cost variabil. Cu cât conduci mai mult, cu atât consumi mai mult combustibil.

camioane second hand

De îndată ce cunoști ambele tipuri de costuri, vei știi exact dacă o cursă îți va aduce sau nu profit și, mai mult decât atât, dacă este profitabil să iei un contract sau nu. 

Dezvoltă o strategie eficientă de cumpărare a combustibilului pentru flota ta de camioane

Combustibilul este cea mai mare cheltuială pentru proprietarii unei afaceri. Cu toate acestea, indiferent că ești nou în domeniu sau ești experimentat, este posibil să cumperi incorect combustibilul. Dacă ești în căutarea celui mai ieftin preț al pompei nu înseamnă că vei obține cel mai ieftin combustibil. Această abordare este greșită. Ați putea pierde o sumă foarte mare de bani făcând acest lucru.

Problema o reprezintă impozitele. Șoferii obișnuiți plătesc taxe pe combustibil în statul în care au cumpărat combustibilul. În schimb, șoferii de camioane, pe de altă parte, plătesc impozite pe baza combustibilului folosit în timp ce conduc prin diferite țări, indiferent de locul în care au cumpărat combustibilul inițial.

Din cauza acestei probleme fiscale, ar trebui să cumperi combustibil la cel mai ieftin preț de bază, indiferent de prețul pompei. Prețul de bază este, în fapt, prețul combustibilului din care scazi valoarea impozitului. Așa vei știi exact care este mai ofertant pentru bugetul tău.

La fel de important este să știi ce camioane să alegi pentru flota ta!

În alegerea acelor camioane potrivite, te poți uita în oferta Scania.ro pentru camioane noi, dar poți oricând să alegi un cap tractor second hand sau chiar camioane marcate cu eticheta Scania Approved pentru a garanta o siguranță sporită, de care ai nevoie pe traseu!

Ne dorim ca experiența achiziționării unor camioane second hand să fie cât mai aproape de cumpărarea unora noi. Din acest motiv, eliminăm riscul cumpărării unui vehicul rulat prin verificarea atentă și aprecierea exactă a acestuia de către tehnicienii Scania.

În plus, garanția Scania te urmează oriunde ai merge. Programul de reparații și întreținere Scania oferă un pachet complet de asistență. Deci, te poți aștepta la disponibilitate maximă și costuri minime!

Sperăm că acest articol ți-a fost de folos și că ai descoperit moduri în care să îți direcționezi afacerea în direcția potrivită! Spor la drum și la cât mai mulți kilometri profitabili!

Compară