fbpx

Autentifică-te

Login

Ai uitat parola?


Dezvoltarea industriei motoarelor marine ia amploare în România și Bulgaria prin producătorul de camioane Scania

Dezvoltarea industriei motoarelor marine ia amploare în România și Bulgaria prin producătorul de camioane Scania

De la începutul anului acesta, Scania Bulgaria și-a extins domeniul de activitate și a început sa ofere și motoare și generatoare special concepute pentru industria maritimă, nu doar pentru camioane. Brandul Scania a fost întotdeauna sinonim cu camioanele de calitate care au în componența lor motoare tehnologice, foarte eficiente. 

Cu toate acestea, faptul că în 1905, Scania a produs și primele sale motoare industriale, și de asemenea, primele motoare navale, nu a fost privit cu atât de mult interes de către iubitorii de camioane Scania. În ciuda situației, această activitate a continuat cu succes până în prezent și este o parte esențială a afacerii Scania. 

Astfel, soluțiile industriale pe care le oferă Scania sunt rezultatul a mai mult de un secol de inginerie modernă și îmbunătățire continuă, iar consumatorii au parte de fiabilitate și eficiență. Aceste soluții se concentrează pe trei domenii principale - sisteme de alimentare industriale, sisteme generatoare și motoare pentru toate navele și se caracterizează prin diversitatea produselor oferite, atât pentru camioane Scania, cât și pentru alte tipuri de motoare.

Noua conducere din zona Mării Negre, extinde gama de produse pentru producătorul de camioane Scania

Prezența pe piața din regiunea est-europeană, mai exact în Scania Black Sea Unit, care acoperă Bulgaria și România, a trecut, încă de la începutul acestui an, printr-o transformare importantă pentru industria specializată în motoare. Această regiune care fabrică camioane Scania și nu numai, este administrată, mai nou, de Dănuț Apostol, Business Engineer Manager Development. 

În urma studiilor, Danut Apostol a devenit inginer și are o experiență de peste 10 ani, atât în domeniul ingineriei, cât și în cel al comerțului de echipamente tehnice și utilaje de construcții și este gata să extindă vânzările spre alte direcții, păstrând, totodată, nivelul ridicat și în ceea ce privește camioanele Scania. A început să lucreze pentru Scania Bulgaria și Scania România de la începutul acestui an, iar înainte de asta a lucrat în companii precum Terra Palfinger și Atlas Copco. 

 „Scopul nostru este ca motoarele industriale Scania să-și găsească un loc pe piață în Bulgaria și România și să le ofere experiențe de înaltă calitate clienților noștri. Vreau să subliniez că Scania nu oferă doar motoare, ci mai degrabă soluții complete pentru nevoile consumatorilor. Oferim și motoare, dar și componente suplimentare, electronice de control și software. Este deosebit de important că putem să oferim clienților noștri serviciul potrivit, ceea ce înseamnă livrare rapidă a pieselor de schimb, întreținere și reparații rapide și de calitate.”, declară Danut Apostol, în legătură cu obiectivele Scania.

camioane scania si motoare maritime

Black Sea Unit are o creștere în vânzări atât pentru camioane Scania, cât și pentru motoarele navale

Toate cele 6 puncte de service Scania din Bulgaria sunt pregătite să deservească și cele pentru motoarele industriale, pe lângă service-ul de camioane Scania, iar oamenii au urmat deja pregătiri specializate în acest sens.

Este de așteptat ca în Bulgaria, dar și în România, soluțiile industriale oferite de Scania să fie de interes, în principal pentru producătorii de generatoare diesel și pentru industria navală.

Deși afacerea de piese pentru motoare marine a crescut considerabil în zona Black Sea Unit, cu un număr impresionabil de piese vândute, Scania Bulgaria așteaptă un volum la fel de mare de piese, care sunt pregătite să fie furnizate.  Dănuț Apostol a împărtășit, în 2021, informația cum că vânzările de piese de motoare marine au atins valoarea de 1 milion de euro, ceea ce i-a determinat pe cei de la Scania să continuie fabricarea într-un ritm constant. Desi unele dintre nave nu se află pe teritoriul Bulgariei, clienții internaționali preferă să le comande prin branșa bulgară Scania, datorită timpului rapid de livrare.

Compară