Autentifică-te

Login

Ai uitat parola?


Scania şi Northvolt parteneriat privind electrificarea vehiculelor grele

Scania şi Northvolt au convenit să dezvolte împreună tehnologia de fabricaţie a bateriilor pentru vehiculele comerciale grele şi apoi să le comercializeze. Scania anunţă azi că investeşte 10 milioane de EURO în acest parteneriat, pentru a încuraja dezvoltarea şi pentru a susţine înfiinţarea centrului de cercetare Northvolt şi a liniei sale de testări.

Electrificarea vehiculelor progresează rapid şi favorizează crearea unor soluţii de transport mai sustenabile. Pentru camioanele grele şi autobuze, dezvoltarea permanentă, atât a infrastructurii de încărcare, cât şi a unor baterii mai robuste, mai rentabile şi mai sustenabile, este crucială pentru o pătrundere largă pe piaţa, comercial viabilă, a electrificării. Sarcini diferite de transport necesită grupuri motopropulsoare electrice diferite. Pentru a obţine un efect optim, tehnologiile de dezvoltare a bateriilor trebuie să progreseze şi să se dezvolte astfel încât să acopere toate nevoile diverse.

Scopul nostru este de a uşura clienţilor sarcina de a selecta soluţii sustenabile de transport. Electrificarea va juca un rol cheie în tranziţia către sistemul de transport fără combustibili fosili. Totuşi, tehnologia actuală de fabricaţie a bateriilor trebuie dezvoltată pentru a îndeplini cerinţele comerciale ale clienţilor ce deţin camioane grele şi autobuze. Alături de Northvolt, ca partener al nostru, credem că putem face paşi majori înainte”, spune Henrik Henriksson, Preşedintele şi Directorul General al Scania.

Compară