fbpx

Autentifică-te

Login

Ai uitat parola?


Scania SUPER reunește tradiția, performanța la cel mai înalt nivel, tehnologia modernă și eficiența într-o nouă gamă cu sistem de propulsie care aduce o economie de combustibil de până la 8%

Scania SUPER reunește tradiția, performanța la cel mai înalt nivel, tehnologia modernă și eficiența într-o nouă gamă cu sistem de propulsie care aduce o economie de combustibil de până la 8%

Finalul anului 2021 a reprezentat pentru Scania rezultatul eforturilor noastre continue pentru a eficientiza industria de transport rutier. Noua generație de motoare de 13 l, Scania SUPER este o evocare asupra trecutului de succes – generația Super din anul 1965 – care optimizează toate subansamblurile unui partener de drum: de la frâna pe motor, șasiu cu rezervoare mai mici și mai robuste și până la reducerea greutății componentelor.

Drumul către „zero emisii”

scania super

Industria de transport s-a angajat în atingerea pragului de „zero emisii” prin electrificarea, digitalizarea și automatizarea soluțiilor de transport, iar Scania nu face rabat de la această promisiune. Cu toate acestea, suntem conștienți de faptul că motoarele diesel vor juca, în continuare, rolul principal în transportul de mărfuri, în următorii 15 ani.

Din acest motiv, Scania SUPER propune un sistem de motorizare diesel cât mai eficient și, implicit, cu emisii cât mai reduse. Motoarele Scania SUPER sunt compatibile cu o gamă de combustibili HVO și două dintre ele pot fi comandate ca versiuni biodiesel FAME.

Fiecare aspect și funcționalitate a generației de motoare SUPER au fost reevaluate și reproiectate

motor scania super

Niciun element al generațiilor anterioare de motoare nu a fost preluat în noua gamă SUPER, fiecare element și funcționalitate au fost reevaluate și reproiectate într-o generație nouă care crește durata de viață tehnică cu 30%, în ciuda cerințelor scăzute de întreținere.

Gradul de eficiență termică pentru noile motoare este în jur de 50%, iar sistemele de management al motorului contribuie la economia totală de funcționare prin monitorizarea grupulului propulsor. 

Transmisia Opticruise sporește precizia motorului

opticruise

Performanța motorului este sporită de o cutie de viteze foarte eficientă, transmisia Opticruise, disponibilă acum în două trepte de performanță, dispune de un sistem de control care selectează automat viteza optimă pentru fiecare situație de condus.

Noile cutii de viteze Scania Opticruise (G25 și G33 care au fost introduse în 2020) și o nouă gamă de punți spate conduc la economia de combustibil de 8%. Noua platformă de motor Scania oferă mai mult timp de funcționare, o durată de viață mai lungă, mai puțină întreținere și greutate redusă.

Cele 12 trepte de mers înainte, treapta super crawler și treapta overdrive împreună cu cele 8 trepte de mers înapoi sunt proiectate pentru a susține un cuplu mai mare la turații mai mici ale motorului, făcând astfel posibil un consum mai mic de combustibil. 

Noile rezervoare Scania SUPER: plin de motorină și de AdBlue simultan împreună cu reducerea greutății și creșterea eficienței 

sasiu scania super

Propria greutate reduce eficiența sarcinii transportate, însă prin sistemul modular al șasiului propunem posibilitatea echipării cu o gamă de noi rezervoare de combustibil în formă de D, mai robustă și mai ușoară cu rezervoare mai mici, care reduc greutatea proprie a vehiculului și, implicit, consumul de combustibil. 

Sistemul Scania Twin SCR obligă la creșterea capacității de AdBlue. Scania SUPER oferă rezervoare de 123 și respectiv 150 l, dimensionate astfel încât să se facă plinul și la motorină și la AdBlue în același timp.

Rezervoarele sunt dotate cu o unitate de optimizare a combustibilului (FOU), care oferă capacitatea de a crește volumul de combustibil utilizabil din rezervor, autonomia și sarcina utilă. FOU este conceput și pentru a monitoriza performanța pompei și pentru a detecta înfundarea timpurie a filtrului.

Digitalizare și eficientizare în direcția reducerii combustibilului: noul sistem de camere și monitoare în locul oglinzilor retrovizoare

camera oglinzi scania

Scania SUPER înlocuiește oglinzile retrovizoare cu camere, poziționând brațele de prindere la nivelul portierelor, chiar sub geamul lateral. În acest fel, imaginea proiectată este similară ca unghi cu cea văzută în trecut în oglindă. 

Brațele de prindere a camerelor folosesc aceleași puncte de atașare de cabină precum oglinzile tradiționale, astfel că SMVC poate fi echipat retrofit foarte ușor pe majoritatea camioanelor cu oglinzi tradiționale.

Un nou interior și posibilitatea de modernizare a planului de servicii Scania 

scania super

Schimbările noii generații Scania SUPER aduc îmbunătățiri atât pe planul serviciilor, cât și pe plan de design al interiorului cabinei. Este vorba despre noi materiale, culori și echipări interioare: de la banchete premium cu saltele cu suprafață neagră, la cuverturi în diferite tonuri și masă rabatabilă modernizată pe partea pasagerului

Pe parte de servicii, Scania introduce sistemul ProCare, menit să reducă opririle neintenționate și să crească disponibilitatea camioanelor pentru lucru până la 100%. Acest serviciu este destinat în special pentru nevoile camioanelor ce nu pot fi scoase din uz ca urmare a unor evenimente neașteptate, întrucât ProCare actualizează permanent intervalele de service în funcție de modul de utilizare a fiecărui camion. 

Mai multe despre noua generație Scania SUPER vă invităm să descoperiți chiar aici: Super (scania.com)

 

Presa: 

  1. https://www.ziuacargo.ro/articole/scania-cu-super-motoare-192427.html/
  2. https://traficmedia.ro/totul-este-super/
  3. https://www.infotrucker.ro/scania-super-sasiul-cu-arhitectura-modulara/

 

Despre Scania 

Scania este un furnizor de soluții de transport de talie mondială, inclusiv de camioane și autobuze pentru aplicații de transport de mare tonaj, combinate cu oferte ample de service asociate cu produsele. Scania oferă servicii de finanțare, asigurare și închiriere a vehiculelor pentru a le permite clienților noștri să se concentreze pe activitatea lor principală. De asemenea, Scania este un furnizor important de motoare industriale și marine.

 Scania are peste 50.000 de angajați în aproximativ 100 de țări, iar împreună cu partenerii și clienții lor si-au propus să facă tranziția către un sistem de transport sustenabil, creând o lume mobilă care este mai bună pentru afaceri, societate și mediu.

 Cei de la Scania consideră că împreună cu partenerii și clienții pot dezvolta soluții pentru a obține rezultate materiale care vor reduce amprenta de carbon, asigurându-se în același timp că îndeplinesc cerințele unei populații în creștere – în mod profitabil și sustenabil. Colaborând, pot identifica oportunități și soluții pentru provocările cu care se confruntăm la nivel local și global.

Compară