fbpx

Autentifică-te

Login

Ai uitat parola?


Situații neprevăzute la drum. Ce faci dacă rămâi blocat pe drum la volanul unor camioane Scania

Chiar dacă nu ai experimentat până acum niciodată o defecțiune a vehiculului, ar trebui să fii întotdeauna pregătit pentru situațiile neprevăzute pe care viața la volanul unor camioane second hand o presupune. 

Dacă achiziționezi camioane Scania rulate, este posibil să nu te întâlnești niciodată cu un astfel de inconvenient pe drumurile pe care îți desfășori activitatea. De ce? Fiindcă achiziționezi camioane Scania rulate pentru aceleași motive pentru care cumperi unele noi, anume sunt rezistent, durabile și fiabile la costuri de exploatare reduse. 

Chiar dacă gândești pozitiv, ideal ar fi să porți cu tine întotdeauna un kit de urgență în cazul în care rămâi blocat pe marginea drumului. Ce se înțelege printr-un astfel de kit? Ar trebui să conțină dispozitive de semnalizare – de tipul semnalizatoarelor rutiere sau a triunghiurilor – o lanternă cu baterii și o trusă de prim ajutor. 

Este, de asemenea, o idee bună să păstrezi întotdeauna cu tine câteva sticle de apă în mașină, produse alimentare neperisabile și poate câteva jachete sau o pătură în cazul în care vehiculul tău îți face vreo fentă în timpul iernii. 

Citește în continuare articolul și află care sunt sfaturile noastre atunci când imprevizibilul reușește să te surprindă. Vei afla ce este de făcut în cazul în care din diferite motive rămâi blocat cu camionul pe șosea.

Ce facem când rămânem cu camioane second hand în drum?  Tragem pe dreapta!

Desigur, multe îți vor trece prin minte atunci când vehiculul tău începe să-ți facă probleme, dar încearcă din răsputeri să rămâi oarecum calm și să gândești la rece toată situația. Cu toate acestea, ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să blochezi banda de mijloc a unei autostrăzi. În mod ideal, trebuie să găsești o modalitate de duce vehiculul în apropierea unei benzi de urgență sau într-o parcare. mașina pe umărul drept sau într-o parcare. 

Aprinde imediat luminile de avarie

După ce ai reușit să tragi pe dreapta, pasul următor este să aprinzi luminile de avarie. Din nou, scopul tău în cazul în care rămâi cu vehiculul în drum este ca celelalte camioane second hand și autoturisme să îți observe vehiculul și să îl ocolească. 

Suna pe cineva pentru ajutor

De îndată ce îți duci vehiculul într-o locație mai sigură, asigură-te că ai pe cine suna să vină să te ajute. Cel mai bine este să contactezi un serviciu de remorcare într-o astfel de situație. O companie de remorcare îți va transporta mașina în siguranță la locația dorită, fie că este vorba de casa ta sau de cel mai apropiat service auto. 

Plasați dispozitivele de pericol în mod strategic

Indiferent de câte semnalizatoare sau triunghiuri reflectorizante ai, asigură-te că le separi în mod egal. Dacă ai doar trei semnalizatoare rutiere, plasează-le în așa manieră încât să fie vizibil de la o distanță suficient de mare încât să fii văzut și să nu incomodezi traficul.

Triunghiurile reflectorizante trebuie să fie suficient de bine plasate în spate pentru a oferi o notificare adecvată vehiculelor care înspre vehiculul avariat. Poți, de asemenea, să ridici capul tractor este un alt mod de a semnaliza o avarie a tirului.

Așteptați ajutorul

Știm cât de dificil este să te simți blocat într-un loc și literalmente să știi că nu depinde deloc de tine rezolvarea situației. Sfatul nostru este să îți păstrezi calmul și să aștepți echipajele pe care le-ai chemat în ajutorul tău. Depinde și de mediul tău, însă cel mai sigur este să rămâi la volanul vehiculului până la sosirea remorcii.

În general vorbind, a sta în propriul vehicul este opțiunea cea mai sigură. Dacă rămâi în cabina camionului vei fi mai protejat și mai puțin vulnerabil la factorii externi, cum ar fi vremea nefavorabilă. Totuși, dacă nu ai răbdare să stai în cabină și te afli într-o zonă bine populată, nu ar trebui să existe nicio problemă cu așteptarea în afara remorcii sau cu intrarea într-un magazin din apropiere, atâta timp cât camionul tău este la vedere.

Când alegi camioane second hand te expui unui anume risc, fiindcă nu știi niciodată când ți se poate întâmpla o situație neprevăzută la drum. Să rămâi cu tirul în drum se poate întâmpla oricui, chiar și când ai camion nou, dar atunci când vorbim de camioane second hand? Totuși, chiar și camioanele rulate pot fi sigure, dacă alegi camioane Scania care sunt verificate și testate de mecanici autorizați înainte de a fi puse spre vânzare. Sperăm că ți-a fost de folos acest articol și că data viitoare vei știi ce să faci dacă din nefericire rămâi cu camionul în drum.

Compară